Tuesday, May 5, 2009

Hah!!?Dikran nak kahwen?

Pemandangan dari bilik U9 tingkat 6.
Camne lah aku leh tertido kat ruang tamu..aiseh rugi tak tido atas tilam empuk..hahah

Possing ckit..gambo nih si Abg Izwan (my new partner) yg amik.


Salam.

Salam buat teman..sahabat handai semua. Hope2 sehat and hepy. Kalau tak hepy pergi tengok bende2 hijau..tengok alam sekeliling..insyallah ok balik. So jangan stress diri anda yang tak stress mane2 pon..sje cakap stress nk tarik perhartian org lain..hahahha.Tak gitu?. Hee..bak kate Im la.. "Tu politik je..."

Hah!!Dikran (panggilan family pada penulis)..hahah..semalaman family aku tinggal di UTM. Dtg amik barang aku ler..penuh avanza. Ngan kucin due box ikut skali trip parent aku ke terengganu-johor-kl. Sedey aku tak leh join holiday tuh, tiket dah habes. Igt nk g terengganu trus. So pendek cite aku tempah Rumah Tamu U9 utk family aku rehat. RM100 kalu student book. Rm150 org luar. "salam en ali ye? Saya aimran, mpp utm..nak tempah bilik. Ade kosong tak?" Kata aku time booking..Then petang smalam gak parent aku sampai.. Dah settle misi angkut bebarang berkontena di KRP aku pon blik rehat kat U9 ngn family..Setiap kali lalu kuo..aku jdi tour guide tak berbayor..explain about UTM..hahaha.. Nasib bek dlm avanza takde mike! Kalu tak..huh paham je lah..Bile lalu je Kolej Perdana aku cite nih lah umah utk mereka yg berfamily..hee..apartment. 2bilik. de dapur semua..blabla.hee (pancing2). Ntoh agknye kerap sgt aku cite pasal tuh pagi tadi time nk nganto, Umi tanya..masa tuh die nmpak couple tolong pndah barang kat blog msuk kete..dh mcm laki bini la..hhurm. Then umi kate.. "Nie Dikran de awek ke?" Hah..dalam hati aku tergelak..then aku reply "Dok eh..Dikran mane men awek2 nih..NIKAH je terus!!". Ngan slambe je..hahaha. "Eh Dikran nak KAHWIN ke??".Soal Umi...terdiam aku..hahahah. "Erm..bagus la..tapi takleh kahwen awal2..jage umi dulu..27tahun baru boleh.."kata Umi. "Hah??!!Lewatnya..tak molek la Umi..heee" aku tersengeh.. Semua dalam avanza tuh terdiam. Aku pon tak tau nak cakap pe. Mungkin Umi perasan kot..hahaha. Ceh aku ingat nak sambung lagi sembang pasal tuh..aduih..dalam hati "ala..Umi tanya lah lagi..hahaha".. Past nganto aku ke opis MPP they all pon balik ke Kuala Lumpur..Tinggal ler aku keseorangan seperti biasa.............sowang2...huhuhuhhu.

Pagi nih jugak aku dapat call.."Kring..Kiringg..kringg..tepon berbunyi..wonderpets2 kami datang..membantu mereka yg kesusahan.."Bunyi HP..hahahahaha (ko percaye nape..hahah). Eh tapi betul aku dapat call dari Cikgu Romlah (SK Kangkar Pulai)..invite aku bagi talk kat skul die..

"Salam..Im ke nih? Nie cikgu..bla2..yang datang mase prgram dulu*" Kata cikgu. "Oh ye2 boleh saya tolong?" Kata aku.."Im free tak hari Khamis nie dtg skul ckgu bagi talk motivasi UPSR, studnet lebih kurang 150" reply cikgu.. "oh insyalllah nanti saya confirm balik dengan cikgu sebab jadual saya penuh minggu nie". Kata aku lagi..

Then dapat plok call dari Unit Pemasaran UTM (prgram Student Ammbasador) kate...bengkel tuh terpakse cancel..tak cukup orang..huhuhuh..aku tak balik sebab semate-mate tunggu prgram tuh a..last2 cancel plak. Aduh..takpe la..aku trima je lah invitation ckgu tuh..aku nak namekan..erm..pe yek..hah! MOtivasi UpSr Bersama Abang IM!!hahahah..dengan trademark.."apa yang penting, limeeee A**!!"....gituh lah citenye...skian



*Prgrm bersama Nur Shahida Bt Roselan (PENYAYANG)-Kem motivasi UPSR PENYAYANG di KTF.
**Trademark yg aku cipta on the spot time aku bagi talk on that program..tibe2 teringat lagu wonderpets..tuka lirik ckit..ciap gaye tuh..










3 comments:

  1. tu laa..lain kali blaja dlu tip2 nk tackle parent mintak nak kawen..

    ReplyDelete
  2. hahaha...aa lupe pergi klas tackle peren..erm..takpe aku mnuntut ngn mung a..kekekek

    ReplyDelete
  3. emmm..kate2 umi 2 de benarnye...

    ReplyDelete

Sila komen.